Nationaal verhuisbedrijf

Verhuisservice en verhuur van verhuisliften

Door - Tom Cosyns

Nieuw slot laten installeren Zaanstad

Er zijn tal van redenen om sloten te vervangen, of te beoordelen op vervanging. Een slotenmaker kan dit voor u doen, maar er zijn ook aannemersbedrijven die sloten (‘hang- en sluitwerk’) vervangen, wat vooral voorkomt bij complexere aangelegenheden, zoals de integratie van domotica binnen een pand, gekoppeld aan het hang- en sluitwerk.

Binnen de regio Zaanstad

Grote leefgebieden binnen de Randstad, zoals de regio Amsterdam en Zaanstad, kennen grote inwonersaantallen, waardoor perikelen aan sloten veelvuldig voorkomen. Hebt u ad hoc een slotenmaker nodig? Sleutel- en Slotenmakers in Zaanstad zijn er legio te vinden, zo ook slotenmakers die zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts voor u paraat staan: want hebt u de pech dat u in de avond- of nachturen een kapot slot heeft, of dat de huissleutel in het slot is afgebroken, ook dan is het zaak dat u een beroep kunt doen op een slotenmaker.

Meest voorkomende situaties

Wanneer doet u er verstandig aan om uw sloten na te lopen op accuraatheid, de algehele staat en veiligheid? Denk aan de volgende omstandigheden:

  • U betrekt een andere woning, hetzij een koop- of huurwoning, die vorige bewoners heeft gekend. De vorige bewoners – of de bewoners voor hen – kunnen nog een extra sleutel in bezit hebben, waar u geen weet van heeft. Een sleutel bij laten maken is natuurlijk in mum van tijd gebeurd; een werkelijk overzicht van het aantal roulerende sleutels zijn er daardoor niet. Om volledig uit te sluiten dat er niemand over een extra sleutel beschikt van uw woning, kunt u overwegen om de sloten te laten vervangen (zeker indien u de vorige bewoners nooit hebt gekend).
  • Geforceerde sloten. Zodra er sporen van braak zijn kunt het beste uw sloten laten vervangen, zeker bij beschadigingen. Bij beschadigingen kan de sleutel immers in het slot afbreken, wat een buitengewone vervelende situatie kan opleveren: u kunt uw woning niet in (buitenshuis), of niet afsluiten (binnenshuis).
  • Sleutel afgebroken in slot. Dit betreft een uiterst vervelende situatie -zoals eerder benoemd. Het kan zijn dat u uw woning niet meer in kunt, of deze niet kunt afsluiten.
  • Verouderde sloten. Bepaalde sloten zijn inbraakgevoelig. Meerdere sloten (zoals pen-sloten) zorgen voor een grotere veiligheid aan uw voordeur bijvoorbeeld. Maar vergeet ook de raampartijen niet.

Indien u advies wilt ontvangen over de meest optimale beveiliging voor uw woning dan kunt u bij een slotenmaker of aannemer een offerte laten opmaken voor een totale vervanging naar hedendaagse, geavanceerde mogelijkheden.

 

Geef een reactie