Nationaal verhuisbedrijf

Verhuisservice en verhuur van verhuisliften

Door - Digi Dig

Bedrijfswagen leasen? Enkele tips:

Het operationeel leasen van een bedrijfswagen biedt je veel gemak. Je betaald maandelijks een bedrag en je hebt verder nergens omkijken naar. De bedrijfswagen blijft eigendom van de leasemaatschappij en legt dus geen beslag op het kapitaal van jouw bedrijf. Dat kun je dan weer in andere zaken investeren.

 

Speel met de looptijd van het leasecontract

De meeste leasecontracten standaard looptijd van 5 jaar en een bepaald aantal kilometers. Aan de hand hiervan wordt de maandelijkse leaseprijs vastgesteld. Door te variëren met de looptijd, kun je maandelijkse lasten behoorlijk verminderen. Verlenging van de looptijd met één jaar scheelt als snel een paar tientjes per maand.

 

Tweedehands bedrijfswagen leasen

Er wordt vaak gedacht dat enkel nieuwe bedrijfswagens te leasen zijn. Het is echter ook mogelijk om tweedehands bestelwagens en bussen te leasen. Bijvoorbeeld als jouw leasecontract afloopt, kun je jouw bestelwagen weer opnieuw leasen. De aanschafprijs voor een tweedehands wagen ligt flink wat lager en dat zie je terug in de leaseprijs.

Uit duurzaamheidsoogpunt is een tweedehands bedrijfswagen leasen een verstandige optie. Waarom een nieuwe als de huidige bedrijfswagen nog voldoet? Bijkomend voordeel is dat je jouw geleasde bestelauto of bus niet weer helemaal opnieuw moet inrichten. Ook dat spaart weer geld uit!

Leasen van een bestaande bestelauto of bestelbus

Je wilt leasen, maar je hebt al een bestelauto of bestelbus? Dan is het bij sommige leasemaatschappijen mogelijk dat deze de bedrijfswagen overnemen. Vaak wordt er een grens gesteld aan de leeftijd van de bedrijfswagen en natuurlijk de staat waarin deze verkeert. Als jij jouw bestelwagen in de lease geeft, heb je het voordeel dat jij de wagen niet opnieuw hoeft in te richten, wat vaak toch ook een kostbare zaak is.

 

Financiële consequenties bij leasen van bedrijfswagens

Laat je goed voorlichten over de consequenties van het leasen van een bedrijfswagen, want het kan zijn dat operationeel leasen niet het voordeligste is. Er zijn namelijk diverse fiscale regelingen van toepassing, onder andere met betrekking tot de CO2-uitstoot. Grijs of geel kenteken, wat is voor jouw situatie het beste. De KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) kan je een leuke belastingaftrek opleveren. Een goede onafhankelijke lease-adviseur zal je precies kunnen vertellen wat in jouw situatie het beste is.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.