Nationaal verhuisbedrijf

Verhuisservice en verhuur van verhuisliften

Door - Tom Cosyns

Zo houd jij je badkamer kranen schoon

zwarte kranen schoonmaken

Het schoonhouden van een badkamer is een belangrijke taak om te zorgen voor hygiëne en om ervoor te zorgen dat je badkamer er altijd netjes uitziet en een frisse uitstraling heeft. Een belangrijk onderdeel van het schoonhouden van een badkamer is het schoonmaken van de kranen.

Kranen schoonmaken

Kranen worden vaak overgeslagen tijdens het schoonmaken van een badkamer, maar het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat er zich kalkaanslag ophoopt. Kalkaanslag kan leiden tot een slechte waterstroom, het verkleuren van de kranen en het ontstaan van bacteriën. En dat wil je natuurlijk niet hebben in je badkamer. Blijf daarom altijd goed je zwarte kranen schoonmaken of rvs schoonmaken.

Tips om jouw kraan schoon te houden

Er zijn verschillende manieren om kranen schoon te maken, afhankelijk van de materialen waarvan de kranen zijn gemaakt. Hier zijn een paar tips voor het schoonmaken van kranen:

  • Voor kranen van chroom of messing: veeg de kranen eerst voorzichtig af met een vochtige doek. Maak vervolgens een pasta van baking soda en water en wrijf deze over de kranen. Spoel de kranen af met schoon water en droog ze af met een schone doek.
  • Voor kranen van roestvrij staal: veeg de kranen eerst voorzichtig af met een vochtige doek. Gebruik vervolgens een milde zeep of een speciaal schoonmaakmiddel voor roestvrij staal. Spoel de kranen af met schoon water en droog ze af met een schone doek.
  • Voor kranen van keramiek of porcelain: veeg de kranen eerst voorzichtig af met een vochtige doek. Gebruik vervolgens een milde zeep of een speciaal schoonmaakmiddel voor keramiek of porcelain. Spoel de kranen af met schoon water en droog ze af met een schone doek.

Houd er rekening mee dat het gebruik van schurende of agressieve schoonmaakmiddelen of borstels kan leiden tot krassen of beschadiging van de kranen. Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of er lekkage is vanuit de kranen en om te zorgen dat er geen afzettingen in de kranen achterblijven.

Nu is het jouw beurt!

Regelmatig kranen schoonmaken helpt om de hygiëne in de badkamer te behouden en om te voorkomen dat de kranen beschadigd raken. Door de bovenstaande tips op te volgen, kun jij jouw badkamerkranen gemakkelijk en efficiënt schoonhouden. Klaar om uit te proberen?