Nationaal verhuisbedrijf

Verhuisservice en verhuur van verhuisliften

Door - Tom Cosyns

Simpel verhuizen

Verhuizen is een belangrijke stap voor elk bedrijf, of je nu uitbreidt naar een nieuwe locatie of simpelweg naar een groter pand verhuisd. Het kan echter ook een stressvolle ervaring zijn als je niet goed voorbereid bent. Om ervoor te zorgen dat je verhuizing soepel verloopt, is het belangrijk om enkele zaken op orde te hebben. In dit artikel delen we enkele tips voor ondernemers in Hilversum die binnenkort gaan verhuizen.

Plan je verhuizing ruim van tevoren

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin daarom ruim van tevoren met het plannen van je verhuizing. Maak een lijst van alle zaken die geregeld moeten worden en houd hierbij rekening met de planning en deadlines. Denk hierbij aan de huur of aankoop van het nieuwe pand, het opzeggen van het oude pand, het regelen van verhuis vergunningen en eventuele vergunningen voor het plaatsen van bouwhekken. Door alles op tijd te plannen voorkom je dat je in tijdnood komt en verminder je onnodige stress.

Schakel professionele hulp in

Een verhuizing kan een flinke klus zijn, zeker als je bedrijf veel spullen heeft. Schakel daarom professionele hulp in, zoals een verhuisbedrijf. Zij hebben de ervaring en de juiste middelen om je spullen snel en veilig te verhuizen. Maak duidelijke afspraken over de kosten en de planning.

Mocht je eerst moeten verbouwen voordat je kan verhuizen is het handig om een bouwhekdoek te plaatsen. Laat je bouwhekdoek bedrukken met een afbeelding van het eindresultaat.

Maak een inventarisatie van je spullen

Voordat je begint met verhuizen, is het verstandig om een inventarisatie te maken van alle spullen die je wilt verhuizen. Dit geeft je een goed overzicht van wat er allemaal verhuisd moet worden en helpt je bij het plannen van de verhuizing. Het is ook handig om een duidelijk onderscheid te maken tussen spullen die direct nodig zijn in het nieuwe pand en spullen die je nog even kunt opslaan.

Zorg voor de juiste verpakkingsmaterialen

Een belangrijk onderdeel van de verhuizing is het inpakken van je spullen. Zorg ervoor dat je voldoende verpakkingsmaterialen hebt, zoals dozen, inpakpapier en noppenfolie. Ook kun je speciale materialen gebruiken voor bijvoorbeeld het inpakken van kwetsbare spullen, zoals glas en elektronica. Laat pvc tape bedrukken met de naam of het logo van je bedrijf, zodat de dozen herkenbaar zijn tijdens de verhuizing.

Regel tijdig het transport

Het transport van je spullen is een belangrijk onderdeel van de verhuizing. Zorg er daarom voor dat je tijdig het transport regelt. Maak duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf en houd hierbij rekening met eventuele vertragingen of onvoorziene omstandigheden. Zorg er ook voor dat je de benodigde vergunningen hebt voor het transporteren.