Nationaal verhuisbedrijf

Verhuisservice en verhuur van verhuisliften

Door - Tom Cosyns

Gloeilampen vervangen: wie is verantwoordelijk?

In je huurovereenkomst staat dat je verhuurder verantwoordelijk is voor groot onderhoud rondom het huis, maar hoe zit het met de kleine dingen? Als het gaat om wegwerpartikelen zoals gloeilampen, is de verhuurder of huurder dan verantwoordelijk voor het vervangen ervan?

WANNEER IS EEN HUURDER VERANTWOORDELIJK VOOR HET VERVANGEN VAN GLOEILAMPEN?

Als huurder dacht u eerst dat uw huisbaas verantwoordelijk is voor het vervangen van alle lampen in uw huurwoning. Tenzij die plicht in uw huurovereenkomst wordt vermeld, legt de situatie doorgaans de verantwoordelijkheid voor het vervangen van gloeilampen in het apparaat bij de huurder.

Dit kan anders zijn als u in een appartementencomplex met meerdere appartementen woont met een onderhoudsafdeling, maar in de meeste huurscenario’s moet de huurder alle lampen vervangen die gemakkelijk te bereiken zijn in de unit en alle lampen in apparaten die bij de unit horen. huurder. Uw huisbaas is meestal verantwoordelijk voor het vervangen van gloeilampen in gemeenschappelijke ruimtes en op moeilijk bereikbare of gevaarlijke plaatsen.

WANNEER MOET UW HUISBAAS DE LAMPEN VERVANGEN?

Weten wanneer u contact moet opnemen met uw huisbaas over een doorgebrande lamp kan verwarrend zijn, afhankelijk van het type huurwoning waarin u woont. Als u een eengezinswoning huurt, tenzij de lamp zich op een moeilijk bereikbare plek bevindt of onderdeel van een essentieel apparaat (fornuis, koelkast, enz.), bent u waarschijnlijk zelf verantwoordelijk voor het vervangen ervan, tenzij anders vermeld in uw huurovereenkomst.

In een appartement met gemeenschappelijke ruimtes zoals trappenhuizen, wasruimtes, sportzalen, enz. zal uw huisbaas meestal verplicht zijn om de lampen te vervangen, vooral als dit resulteert in een onveilige omgeving voor de huurders. Parkeerplaatsen en garages, trappenhuizen en wasruimtes vormen allemaal veiligheidsrisico’s zonder voldoende verlichting, dus zorg ervoor dat u uw huisbaas of onderhoudsbedrijf op de hoogte stelt als er een licht uitgaat in een van deze gemeenschappelijke ruimtes.

WIE BETAALT VOOR VERVANGENDE GLOEILAMPEN?

Voor sommige mensen is het antwoord waar ze echt naar op zoek zijn, wie betaalt om gloeilampen te vervangen? De meeste gloeilampen zijn immers relatief eenvoudig te vervangen, dus wie betaalt de rekening als het werk achter de rug is? Dat volgt hoogstwaarschijnlijk hetzelfde model als wie verantwoordelijk is voor het werk. Als het een lamp is in de unit of in een apparaat dat van jou (de huurder) is, dan zal het waarschijnlijk aan jou zijn om voor de lampen te betalen, tenzij je huurovereenkomst anders bepaalt.

Als uw huisbaas degene is die de lamp vervangt, dan is het hoogstwaarschijnlijk uw huisbaas die de lampen koopt. Als je een rekening hebt gekregen voor het vervangen van lampen van je huisbaas, vraag je je misschien af ​​of je echt verplicht bent om te betalen. Als de doorgebrande gloeilampen werkten toen u uw huurovereenkomst tekende, en uw huurovereenkomst bepaalde dat u verantwoordelijk was voor het vervangen van de lampen, dan kunt u technisch gezien in rekening worden gebracht als uw huisbaas degene was die het werk deed. Het is een ongebruikelijke situatie om in te zitten, maar het kan gebeuren.

CONTROLEER GLOEILAMPEN TIJDENS UW DOORLOOP

Uw rondgang is het perfecte moment om uw huur te beoordelen en een beter begrip te krijgen over welke lampen u zich zorgen moet maken en welke u aan uw huisbaas kunt overlaten. Neem een ​​doorloopchecklist mee en maak aantekeningen van de verlichting in de unit en hun huidige staat. U wilt uw huurervaring niet beginnen door elke lamp te moeten vervangen wanneer u intrekt.

Let er ten slotte op wanneer u een gloeilamp vervangt. Als de lamp niet zo lang meegaat als onder normale omstandigheden zou moeten, moet u mogelijk contact opnemen met het onderhoud van het appartement of uw huisbaas waarschuwen voor een mogelijk elektrisch probleem. Overweeg ook energiezuinigere lampen, zoals LED’s, die een langere levensduur bieden tegen lagere bedrijfskosten.

Gloeilampen zullen waarschijnlijk onderaan uw lijst met dingen om u zorgen over te maken in uw huurauto eindigen, maar laat deze dagelijkse benodigdheden niet buiten de boot vallen. Zorg ervoor dat u weet wie verantwoordelijk is voor welke lampen in uw unit. Kleine kosten lopen snel op!

Uw tuin sfeervol verlichten? Kies voor geïntegreerde ledverlichting in je terrasoverkapping

Beleef elke dag kleine kwaliteitsmomenten thuis, die voelen als een echte vakantie. Geniet, ook als de avond valt, dankzij de vele verlichtingsmogelijkheden voor uw dak. Zowel onze Brustor terrasoverkappingen als knikarmschermen bieden een ruime keuze aan duurzame ledverlichting: direct of indirect, up- en downlight of zelfs beide; een dimbare witte of RGB ledstrip of ledspot. De sfeerverlichting zorgt ongetwijfeld voor net dat beetje extra.

Niet alleen is het prettiger zitten onder een overkapping verlichting als het stilletjes donker wordt, de geïntegreerde LED-verlichting zorgt ook meteen voor de juiste sfeer, of het nu gaat om een ​​familiefeest, een romantisch diner of een borrel met vrienden. Uw terrasoverkapping combineren met LED verlichting heeft alleen maar voordelen :

LED verlichting = energiezuinig en duurzaam

Geen kabels zichtbaar
Eenvoudige bediening met de afstandsbediening of zelfs met je smartphone
De verlichting kan gedimd worden voor de perfecte sfeer
Extra verlichting in je tuin is niet nodig
Brustor B150 verlichting overkapping

Directe verlichting zorgt voor een accent , terwijl indirecte verlichting voor sfeer zorgt . Beide zijn ook perfect te combineren.

De witheid van licht wordt aangegeven in graden Kelvin. Hoe hoger de waarde, hoe witter het licht. Deze varieert in een waarde tussen warm wit en neutraal wit. De lichtwaarde van de Brustor LED verlichting ligt dichter bij neutraal wit (3.500°) dan bij warm wit (2.750°). Of kies voor een regenboog aan kleuren met de RGB LED verlichting.